Sestavine ( 4 osebe): 4 zrezke ( po 250g) 100 g masla 0,5 dl brandy
BUČNA JUHA S POPEČENIMI BUČNIMI SEMENI in DOMAČIM BUČNIM OLJEM
Sestavine( 4 osebe):
- 500 g buče hokaido
- 2 žlici olja
- 150 g šalotke
- 50 g zelene
- 100 g korenja
- 30 g peteršiljeve korenine
- 2 l zelenjavnega bujona
- Sol, beli poper
- 50 ml smetane
- 150 g masla
Postopek:
Buči odstranimo semena in jo narežemo na večje krhlje, položimo na pekač. Pečemo pri temperaturi 180 stopinj celzija, vse dokler meso buče ne postane mehko.
V loncu prepražimo šalotko, dodamo nasekljano zeleno, korenje, peteršiljevo korenino ter vse skupaj prepražimo.
Dodamo meso buče in zalijemo z zelenjavnim bujonom. Vse skupaj kuhamo do mehkega.
Ob koncu kuhanja, s paličnim mešalnikom spasiramo do gladkega.
Bučna semena prepražimo na vroči ponvi in jih dodamo juhi ob serviranju. Ob serviranju dodamo še bučno olje.