Sestavine ( 4 osebe): 4 zrezke ( po 250g) 100 g masla 0,5 dl brandy

HOBOTNICA IZ PEČICE S KROMPIRJEM IN ZELENJAVO
Sestavine (4 osebe):
- 1,2 kg hobotnice
- Olivno olje, maslo, sol, poper, česen, peteršilj
- 1 čebula
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 1 bučka
- 1 korenje
- 1 jajčevec
- 3 dl suhega belega vina
- 100 g češnjevega paradižnika
- Sok ½ limone
- 2 dl škampovega fonda
- 3 kuhane krompirje
Postopek:
Hobotnico kuhamo v slani vodi, ki smo ji dodali poper v zrnu, olivno olje, belo vino lovorjev list in čebulo do mehkega (cca. 2 uri), ohladimo v vodi, v kateri se je kuhala.
V ponvi popečemo česen, čebulo in dodamo na lističe narezano zelenjavo.
Ko je zelenjava pečena, dodamo hobotnico in vse skupaj popečemo.
Dodamo 1 dl vina, ko alkohol povre, prilijemo škampov fond, zreduciramo, dodamo na kocke narezane krompirje, premešamo in takoj postrežemo.