Sestavine ( 4 osebe): 4 zrezke ( po 250g) 100 g masla 0,5 dl brandy
SVEŽI REZANCI (tagliatelle) S KRALJEVIMI KOZICAMI IN KREMNO OMAKO Z VINJAKOM
Sestavine za 4 osebe:
Za testenine: (400g testa)
- 300 g bele pšenične moke
- 3 srednje velika jajca
- 1 žlička mlete soli
- 1 žlica ekstra deviškega olivnega olja
Postopek:
V moko naredimo jamico, vanjo ubijemo jajca, dodamo sol in olje ter vse skupaj povežemo. Gnetemo tako dolgo, da dobimo mehko testo. Oblikujemo ga v kroglo, zavijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za 20 minut.
Ohlajeno testo poravnamo z dlanjo le toliko, da gre med valja strojčka za testenine.
Rahlo pomokano testo večkrat spustimo čez valja strojčka. Izberemo želeno dimenzijo in nato oblikujemo rezance.
Sveži rezanci se kuhajo v slanem kropu 3 minute oz. tako, da so čvrste na ugriz.
Omaka:
- 30 g masla
- 4 žlice olivnega olja
- 2 drobno nasekljani šalotki
- 60 g nasekljanih orehov
- 300 g svežih kraljevih kozic
- Pest češnjevih paradižnikov
- 60 ml vinjaka
- 250 ml smetane za kuhanje
- 1 žlica balzamičnega kisa
- Sol in poper po okusu
Postopek:
V ponvi na majhnem ognju razpustimo maslo in dodamo olje. V tem pražimo šalotki in orehe
2 minuti. Povečamo ogenj ter dodamo kozice in paradižnik, posolimo in popramo ter dušimo 30 sekund. Prelijemo z vinjakom in dušimo, dokler alkohol ne povre.
Prilijemo smetano in balzamični kis in dušimo še 2 minuti.
Kuhane testenine povežemo z omako in takoj postrežemo.