Sestavine ( 4 osebe): 4 zrezke ( po 250g) 100 g masla 0,5 dl brandy
RIŽOTA S HOBOTNICO IN KOZICAMI
Sestavine (4 osebe):
- 12 večjih kozic
- 250 g kuhane hobotnice
- 75 g masla
- 3 šalotke
- 4 stroke česna
- 3,5 dl suhega belega vina
- 5 dl zelenjavne jušne osnove
- 50 g naribanega pamezana
- Peteršilj, sol, poper po okusu
- 400 g riža za rižoto ( Arborio)
Postopek:
V kozici, na zmernem ognju razpustimo polovico masla in pražimo šalotko do mehkega, nato dodamo česen(samo, da zadiši), dodamo hobotnico narezano na kolobarje in kozice, na hitro popečemo in dodamo riž in ga ravno tako na hitro popražimo, da postekleni.
Nadaljujemo z dodajanjem vina in prilivanjem vroče jušne osnove. Vsakič, ko prilijemo zajemalko tekočine, počakamo, da riž vpije vso tekočino in šele nato nadaljujemo.
Po 20 minutah, ko je rižota dosegla kremasto strukturo, odstavimo z ognja, dodamo preostanek masla, parmezan, peteršilj, sol in poper, pokrijemo in pustimo stati 2 minuti.
Serviramo.