Sestavine (4 osebe): 12 večjih kozic 250 g kuhane hobotnice 75 g masla 3 šalotke

ROASTBEEF V OMAKI DIJONSKE GORČICE Z GOBICAMI
Sestavine ( 4 osebe):
- 4 zrezke ( po 250g)
- 100 g masla
- 0,5 dl brandy
- Olivno olje 0,5 dl, sol, poper
- 4 srednje velike šalotke
- 450 g svežih šampinjonov
- 3 žlice dijonske gorčice
- 0,5 dl ostrigine omake
- 4 vejice peteršilja
- 2 dl smetane za kuhanje
Postopek:
Na olivnem olju popečemo zrezke, na vsaki strani po 1 minuto. Odstavimo meso ter v isti ponvi prepražimo šalotko, začinimo s soljo in poprom, dodamo narezane šampinjone, maslo in strt česen. Popražimo. Zatem dodamo ostrigino omako, dijonsko gorčico in brandy , ko alkohol povre, dolijemo smetano in nasekljan peteršilj.
Zrezke vrnemo v omako in pokuhamo dodatne 3 minute.